woensdag 29 september 2010

Venour - Interview


Hoe zijn jullie eigenlijk op jullie naam gekomen?
Uriah: Uhm..onze naam is eigenlijk een hutselvorm van al onze namen. Het moest een beetje chique klinken.
Steven: We zochten iets in de franse hoek en we wilden sowieso een woord kiezen dat nog niet bestond. Toen gingen we een beetje hutselen met onze letters en toen kwamen we op Venour.

Hebben jullie allemaal een grafische achtergrond?
Uriah: Nee, ons team is nogal verschillend. Steven doet interactieve media en multi media design. Noël is grafisch vormgever. Hij heeft ook op het kunst academie gezeten.

Hoe zijn de taken verdeeld?
Uriah: Ik probeer alle zaken goed te regelen. Noël doet meestal al onze schilderijen en shirts.
Steven: Alles wat met interactieve media te maken heeft, zoals Vj'en en films, doe ik.

Ik zie dat je een groot aantal schilderijen hebben. Hebben jullie ooit een expositie gedaan?
Steven: Ja we hebben meerdere exposities gedaan, onze allereerste was 4 jaar geleden bij Streetlab.
Uriah: Daarnaast hebben we in een aantal galeries gestaan, o.a. bij Roodkapje in Rotterdam.
Steven: We hebben ook een aantal schilderijen in Los Angeles geëxposeerd.

Hoe zijn jullie bij Trash and Treasures beland?
Steven: Ja hoe zijn we daar eigenlijk beland?!
Uriah: We kennen de meiden van Club Zonder Filter al heel lang, ongeveer 4 á 5 jaar. En ze vroegen ons om een keer mee te doen. Wij hadden zo iets van: waarom niet? Uiteindelijk bleek het nog leuker te zijn dan we hadden verwacht. Omdat Noël en ik ook af draaien, leek het ons ook leuk om een keertje daar een plaatje op te zetten. Twee vliegen in één klap!
Jullie zijn dus behoorlijk veelzijdig! Ik heb ook liever dat een bedrijf meerdere dingen doet dan zich te richten op één specifiek iets.
Steven: Ja klopt! We doen echt van alles en nog wat. Het belangrijkste is dat we iets doen wat we echt leuk vinden!
Uriah: Ik vind het belangrijk dat al je talenten benut worden. Het is wel hard werken, maar we kunnen onze brood mee verdienen.

Het zou zonde zijn als je bepaalde talenten niet zou benutten. Jullie hadden ook een andere winkel, waar lag die?
Uriah: Die lag ook in Rotterdam. Het lag midden in het centrum, dus hij werd wel goed bezocht. Het lag parallel aan de Koopgoot en de Hoofdstraat. Naast onze zaten ook heel veel leuke winkeltjes o.a. een modeontwerpster/stylist Ginza.

Oké dat is leuk. Ik heb jullie vorige winkel niet gezien, maar ik vind het zoals het nu is eigenlijk perfect. Aan de voorkant plek om kleren te showcases, lekker overzichtelijk en achter jullie "kantoor"-ruimte waar jullie rustig jullie zaken kunnen regelen.
Steven: Ja precies, we wilden een plekje creëren waar we ongestoord ons werk kunnen doen. Daar lukte het niet echt omdat om er haverklap iemand binnen kwam. Soms kwamen ze alleen maar even kijken, maar alsnog moest je paraat staan om ze te helpen. Nu komen alleen de mensen die weten dat ze iets willen kopen omdat we niet in het centrum meer zitten.

Ja inderdaad, dat is veel beter. Zijn jullie nog verder bezig met projecten?
Steven: Onze zomer staat helemaal in het teken van het maken van onze eigen comedy filmpjes op Belony.nl. We hopen dat het goed verloopt.


Wanneer denken jullie dat het af is?
Uriah: Dat weten we nog niet, het is een proces dat echt goed gedaan moet worden. We hebben er wel heel veel vertrouwen in, vandaar dat we heel veel tijd in steken.
Steven: Er zijn al een aantal afleveringen klaar, die staan op www.belony.nl

Uriah: We hadden vele goeie reacties op gekregen waardoor we hadden besloten om er verder mee te gaan. Mensen kregen er een goed gevoel bij, het is ..hoe noem je het.. stedelijke humor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten