donderdag 9 februari 2012

Shanzai Mashup: Trash&Treasures x Waag SocietyShanzai Mashup: Trash&Treasures x Waag Society


Doe-het-zelvers, designers, kunstenaars en knutselaars: blaas nieuw leven in oude en kapotte spullen. Bekijk je 'trash' met andere ogen en maak er 'treasures' van. Hands-on aan de slag onder leiding van ambachtsmensen en kunstenaars met inventieve remakes en remixes van oude en nieuwe apparatuur, meubels en kleding.Waarom is het in de muziek zo gewoon dat we lenen van het verleden, remixen en transformeren, terwijl oude spullen direct bij het grofvuil terechtkomen. Wat doen we met die lade vol ondefinieerbare spulletjes, die kapotte mp3 spelers, die Iphone met het gebarsten scherm en wat met onze oude stoelen, kasten en servies? Shanzhai mashup!

Improviseer, transformeer, remix en remake. Neem je trash mee en maak er treasure van! Je kunt gewoon langs komen en ter plekke bekijken waar je zin in hebt, maar je kunt je ook aanmelden voor een van de 4 workshops waarin je leert hoe je servies, meubels, kleding en dekens een nieuw leven in kunt blazen.

Kunstenaar in focus is Alexandros Zakkas en zijn project: “objects designed to be misused, abused, re-purposed and reinvented” . Speciaal project in focus is FairPhone; een organisatie die wil dat er een eerlijk mobieltje op de markt komt. Een mobiele telefoon waarvan alle onderdelen worden geproduceerd én (her)gebruikt zonder mens of milieu schade toe te brengen.

For the future, with love!

Programma

Tussen 19.30 en 21.00 vinden verschillende workshops plaats – Remix mode, meubel, servies, dekens, telefoontjes.

Maak van oude kledingstukken een nieuwe broek, rok, jurk of jas. NEEM OOK GERUST MISKOPEN MEE UIT JE EIGEN KAST WAAR JE NIEUW LEVEN IN WIL BLAZEN! Wat krijg je als je een barokke stoel mixt met een oude Plywood stoel van Cor Alons, een kast met een bank, een stofzuiger met een waterkoker. Neem mee oude spullen mee die in je huis rondslingeren en we zoeken naar nieuwe combinaties en toepassingen.

Wanneer?
Woensdag 22 februari, 19.00 uur tot 22.00 uur

Waar?
Fablab Amsterdam, 1e etage van de Waag
Nieuwmarkt 4, 1012 CR Amsterdam

RSVP
Aanmelden kan per mail: events@waag.org

Kosten
5 euro entrée incusief workshop Urban mining & Remix - meubels

Deelname aan de workshops Remix servies, dekens of mode kost 10 euro.
Per workshop kunnen er max 15 mensen meedoen.

Je krijgt 2,50 korting als je een oud of kapot mobieltje mee neemt voor het FairPhone project.

De kans is groot dat jij ergens een mobieltje hebt liggen dat je niet meer gebruikt, lever deze hier in! Doordat ze herbruikbare grondstoffen bevatten, zijn deze mobieltjes stuk voor stuk geld waard. Geld dat via FairPhone ten goede komt aan Congolese mijnwerkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten